Przedstawiamy kolejnego członka sycylijskiej cytrusowej familii - CYTRON - zwany również Klejnotem Kalabrii.
Zaczynamy sezon na włoskie ekologiczne cytrusy!!!
Właśnie przyjechała do nas długo oczekiwana dostawa ekologicznych cytryn sycylijskich, z naszego zaprzyjaźnionego gospodarstwa w sycylijskim Partinico.
Sycylijskie cytryny Verdello - zielonkawa skórka typowa dla jesiennej cytryny. Bardzo bogata w olejki eteryczne, które nadają niepowtarzalne właściwości zdrowotne oraz piękny intensywny aromat herbatom, przetworom, nalewkom…
Ale najwazniejsze jest to, że nasze cytryny nie są pryskane ani smarowane żadną chemią i przyjeżdżają do nas zerwane prosto z drzewa! Są przede wszystkim wolne od szkodliwego, rakotwórczego imazalilu, który znajduje się na niemal wszystkich nie ekologicznych cytrusach dostępnych na rynku.
Skoro przyjechała dostawa fioletowych bakłażanów sycylijskich to nie mogłem sobie odmówić przyjemności zrobienia tej kultowej zapiekanki bakłażanowo serowej
Buongiorno!
Dziś z serii #kulinarneinspiracjemercatino pomysł na połączenie polsko - włoskich smaków i proste, pyszne danie w 12 minut❗️
KUPUJ TYLKO ORYGINALNE WŁOSKIE MAKARONY Z WŁOSKIEJ PSZENICY DURUM!
Alberto Poiatti to gwarancja 100% sycylijskiego, czystego ziarna pszenicy najwyższej jakości!
Alberto Poiatti to sycylijski producent makaronów, mąki, kaszy oraz dodatków do makaronów takich jak: pesta, sosy, pomidory. To wielopokoleniowa firma rodzinna z tradycjami sięgającymi 1926 roku.
To co wyróżnia firmę Alberto Poiatti na tle innych producentów makaronów to fakt używania wyłącznie włoskiego a dokładnie sycylijskiego ziarna twardej pszenicy durum, co jest potwierdzone oficjalnie ka każdym opakowaniu. Firma nigdy nie importowała ani nie importuje ziarna pszenicy z żadnego innego kraju, jak to jest w przypadku wielu firm z Włoch północnych.
Włoska czekolada naturalna cioccolato di Modica to najzdrowsza czekolada produkowana wyłącznie z naturalnych składników na Sycylii w mieście Modica.