Pecorino Stagionato Toscano DOP ser owczy dojrzewający ok. 285g - Manciano , Toskania
Opis
Toskański ser owczy Pecorino Toscano DOP. Doskonały długodojrzewający ser z owczego mleka o intensywnym, lekko pikantnym i wyrazistym smaku. Dojrzewa minimum 120 dni, posiada wypalany na skórce certyfikat DOP.
Doskonały na deski serów, do czerwonego wina oraz nadaje się do ścierania np. do dań makaronowych. Może być świetną alternatywą dla krowiego Grana Padano. Sery pecorino Manciano to autentyczny smak Toskanii w każdym kawałku, to najwyższej jakości mleko owcze, dostarczane przez lokalnych farmerów i kontrolowane w nowoczesnym laboratorium konsorcjum. To również kwintesencja pięknych krajobrazów i dzikiej przyrody rezerwatu Maremma, nazywanego ostatnim dzikim kawałkiem włoskiego wybrzeża.
Caseificio Manciano to konsorcjum, które produkuje najwyższej jakości owcze sery pecorino w Toskanii od 1961 roku. Obecnie skupia ok. 250 farmerów, posiada własne laboratorium kontroli jakości a także wszelkie certyfikaty jakościowe, w tym jakże ważny certyfikat autentyczności pochodzenia pecorino DOP. Nie bez znaczenia jest położenie wytwórni oraz pastwisk w pobliżu naturalnego rezerwatu przyrody Maremma.
W przypadku krojenia oryginalnego kawałka, proszę o stosowną uwagę. Konieczne jest zamówienie dodatkowo wkładu chłodzącego - rekomendowany 1 wkład na ilość do 1kg sera. Produkty świeże wysyłamy wyłącznie od poniedziałku do czwartku. Jest możliwość wysłania w piątek, jednak wyłącznie przy opcji dostawy Paczkomat Na Sobotę.
Skład: włoskie mleko owcze pasteryzowane, podpuszczka, sól, wyselekcjonowane macierzyste bakterie kwasu mlekowego. Skórka niejadalna, zabezpieczona natamacyną E235.
Waga netto: ok. 285 gr
Producent: Caseificcio Manciano, Toskania Italia
Przechowywanie: w lodówce, w temp. 0-4 °C
Data ważności: na opakowaniu
Cena za jeden kawałek wykrojonego i oryginalnie zapakowanego próżniowo sera o wadze ok. 285 gr.