1px altPromocje
Włoski  makaron pistacjowy Caserecce al Pistacchio 500gr - Brontedolci, Sycylia
Włoski makaron pistacjowy Caserecce al Pistacchio 500gr - Brontedolci, Sycylia

31,50 zł

Cena regularna: 45,00 zł

Najniższa cena: 45,00 zł
szt.
Włoskie czekoladki Grimaldini z oliwkami i  czekoladą Modica IGP - Nacre, Sycylia
Włoskie czekoladki Grimaldini z oliwkami i czekoladą Modica IGP - Nacre, Sycylia

23,80 zł

Cena regularna: 34,00 zł

Najniższa cena: 34,00 zł
szt.
Włoskie czekoladki Grimaldini z imbirem, cytryną i  czekoladą Modica IGP - Nacre, Sycylia
Włoskie czekoladki Grimaldini z imbirem, cytryną i czekoladą Modica IGP - Nacre, Sycylia

23,80 zł

Cena regularna: 34,00 zł

Najniższa cena: 17,00 zł
szt.
Włoskie czekoladki Grimaldini z orzechami laskowymi i  czekoladą Modica IGP - Nacre, Sycylia
Włoskie czekoladki Grimaldini z orzechami laskowymi i czekoladą Modica IGP - Nacre, Sycylia

17,00 zł

Cena regularna: 34,00 zł

Najniższa cena: 34,00 zł
Włoska Kasza kuskus, 1 kg - Alberto Poiatti, Sycylia
Włoska Kasza kuskus, 1 kg - Alberto Poiatti, Sycylia

8,95 zł

Cena regularna: 17,90 zł

Najniższa cena: 17,90 zł
szt.
Włoskie paluchy chlebowe o smaku wieloziarnistym Sfornatini Semi Vari 125 g - La Mole, Piemont
Włoskie paluchy chlebowe o smaku wieloziarnistym Sfornatini Semi Vari 125 g - La Mole, Piemont

5,00 zł

Cena regularna: 10,00 zł

Najniższa cena: 6,00 zł
szt.
Włoskie chipsy pieczone naturalne Pita Cracker - La Mole 90g
Włoskie chipsy pieczone naturalne Pita Cracker - La Mole 90g

4,50 zł

Cena regularna: 9,00 zł

Najniższa cena: 9,00 zł
szt.
Włoskie chipsy pieczone Pita Chips Rozmaryn, 90g - La Mole
Włoskie chipsy pieczone Pita Chips Rozmaryn, 90g - La Mole

4,50 zł

Cena regularna: 9,00 zł

Najniższa cena: 9,00 zł
szt.
Włoskie chipsy pieczone Pita Chips Pizza, 90g  - La Mole
Włoskie chipsy pieczone Pita Chips Pizza, 90g - La Mole

4,50 zł

Cena regularna: 9,00 zł

Najniższa cena: 9,00 zł
szt.
Włoskie chipsy pieczone  Pita Chips Mediterraneo, 90g - La Mole
Włoskie chipsy pieczone Pita Chips Mediterraneo, 90g - La Mole

4,50 zł

Cena regularna: 9,00 zł

Najniższa cena: 9,00 zł
szt.
Włoska przekąska focaccia classica, 100g - La Mole, Piemont
Włoska przekąska focaccia classica, 100g - La Mole, Piemont

7,50 zł

Cena regularna: 15,00 zł

Najniższa cena: 15,00 zł
szt.
Włoska przekąska z dodatkiem rozmarynu Pancrek Rosmarino 250 g - La Mole, Piemont
Włoska przekąska z dodatkiem rozmarynu Pancrek Rosmarino 250 g - La Mole, Piemont

6,00 zł

Cena regularna: 12,00 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
1px altPaczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
1px altProducenci

Włoski makaron Gnocchi Sardi Pasta Etna, 500gr - Alberto Poiatti, Sycylia

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 8,50 zł 8.50
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

1px alt dodaj do przechowalni

1px alt Opis

Włoski makaron Gnocchi Sardi - mały format przypominający kształtem słynne kluseczki gnocchi. Małe łódeczki, w których skryje się przygotowany sos.  Dzięki żebrowanej powierzchni dobrze trzymają smaczne sosy i dodatki na bazie ryb, owoców morza, kremowych serów, ricotty czy dojrzewającego Pecorino. Stworzone przed wiekami na Sardynii, gdzie przygotowywano je głównie na święta.

Linia makaronów Alberto Poiatti Pasta Etna pochodzi ze 100% sycylijskiej pszenicy oraz wody pochodzącej z górskich źródeł stoków Etny.

Makaron wytwarzany jest za pomocą tradycyjnej matrycy z brązu, co nadaje ciastu porowatość i surowy kolor, charakterystyczny dla rustykalnego makaronu rzemieślniczego. Chropowata faktura sprawia, iż dodawane sosy, przyprawy znacznie lepiej przylegają do makaronu.

Powolne i stopniowe suszenie zachowuje proteiny, minerały i witaminy, gwarantując doskonałą konsystencję ciasta i smak.

Wysoka zawartość białka w użytych do ciasta mieszankach semoli z twardej pszenicy pozwala na przygotowanie doskonałej pasty al dente!

 

Skład: semolina z pszenicy durum, woda.

Producent: Alberto Poiatti, Italia

Waga: 500g

 

 

Firma Alberto Poiatti znajduje się w Santa Venerina, uroczej sycylijskiej wiosce położonej u stóp Etny, na obszarze o wielkiej tradycji rolno-spożywczej. Przedsiębiorstwo łączy tradycję z nowoczesnością, oferując  przede wszystkim szeroką gamę tradycyjnych makaronów ( klasyczne z włoskiej pszenicy grano duro, pełnoziarniste, przeróżne formy i kształty), a także kaszkę kuskus, mąki, przeciery i sosy.

Firma Alberto Poiatti do produkcji wyrobów sypkich oraz makaronu Alberto Poiatti i Pasta Etna zdecydowała się używać wyłącznie pszenicy sycylijskiej, aby w pełni wykorzystać zasoby terytorium Sycylii i maksymalnie uszanować filozofię 0 km.

Używane sycylijskie odmiany pszenicy to Maestà, Don Matteo i Iride, jedne z najlepszych w historii, a obszary upraw znajdują się w prowincji:

• Katania (Caltagirone, Castel di Judica, Grammichele, Mineo i Ramacca);

• Enna (Agira, Aidone, Assoro, Centuripe, Piazza Armerina, Regalbuto i Troina);

• Caltanissetta (Butera, Gela, Mazzarino i Niscemi).

1px alt Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

1px alt Produkty powiązane

1px alt Opinie o produkcie (0)

Submit
1px alt do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl