1px altPromocje
Włoskie cytrony (cedrat) z Wybrzeża Amalfi,  1kg
Włoskie cytrony (cedrat) z Wybrzeża Amalfi, 1kg

15,00 zł

Cena regularna: 25,00 zł

Najniższa cena: 25,00 zł
Włoska cebula słodka czerwona Ramata di Montoro, 0,5kg
Włoska cebula słodka czerwona Ramata di Montoro, 0,5kg

10,00 zł

Cena regularna: 14,50 zł

Najniższa cena: 14,50 zł
szt.
Włoskie szparagi zielone, wiązka ok. 0,5 kg
Włoskie szparagi zielone, wiązka ok. 0,5 kg

15,00 zł

Cena regularna: 19,90 zł

Najniższa cena: 19,90 zł
szt.
Włoskie ciasteczka migdałowe o smaku pomarańczy Pasticcino Arancia 100 g - La Mole, Piemont
Włoskie ciasteczka migdałowe o smaku pomarańczy Pasticcino Arancia 100 g - La Mole, Piemont

9,00 zł

Cena regularna: 15,00 zł

Najniższa cena: 15,00 zł
szt.
Montepulciano d'Abruzzo DOC Mingazzini - wino czerwone wytrawne
Montepulciano d'Abruzzo DOC Mingazzini - wino czerwone wytrawne

46,75 zł

Cena regularna: 55,00 zł

Najniższa cena: 55,00 zł
szt.
Alcjone Sangiovese Superiore DOC Mingazzini - Wino czerwone wytrawne
Alcjone Sangiovese Superiore DOC Mingazzini - Wino czerwone wytrawne

46,75 zł

Cena regularna: 55,00 zł

Najniższa cena: 49,00 zł
szt.
Tajgete Sangiovese Superiore Riserva DOC Mingazzini - Wino czerwone wytrawne
Tajgete Sangiovese Superiore Riserva DOC Mingazzini - Wino czerwone wytrawne

75,65 zł

Cena regularna: 89,00 zł

Najniższa cena: 89,00 zł
szt.
Gjove Rubicone Sangiovese IGT Mingazzini - wino wytrawne czerwone bez dodatku siarczynów BIO
Gjove Rubicone Sangiovese IGT Mingazzini - wino wytrawne czerwone bez dodatku siarczynów BIO

58,65 zł

Cena regularna: 69,00 zł

Najniższa cena: 59,00 zł
szt.
Włoskie salami z dzika Salamino di Cinghiale , 250g - Segarelli, Umbria
Włoskie salami z dzika Salamino di Cinghiale , 250g - Segarelli, Umbria

27,13 zł

Cena regularna: 38,75 zł

Najniższa cena: 19,00 zł
szt.
Słonina sezonowana z truflami Lardo Tartufo, 200g - Gelli Salumi, Toskania
Słonina sezonowana z truflami Lardo Tartufo, 200g - Gelli Salumi, Toskania

17,50 zł

Cena regularna: 25,00 zł

Najniższa cena: 18,75 zł
szt.
Włoskie salami wieprzowe Salame Perugino ok. 280 g - Segarelli Salumi, Umbria
Włoskie salami wieprzowe Salame Perugino ok. 280 g - Segarelli Salumi, Umbria

25,20 zł

Cena regularna: 36,00 zł

Najniższa cena: 36,00 zł
Włoskie salami wieprzowe Salame con Finocchio ok. 250 g - Segarelli Salumi, Umbria
Włoskie salami wieprzowe Salame con Finocchio ok. 250 g - Segarelli Salumi, Umbria

23,80 zł

Cena regularna: 34,00 zł

Najniższa cena: 25,50 zł
szt.
1px altPaczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
1px altProducenci

Włoski makaron Gramignone 500gr - Alberto Poiatti, Sycylia

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 9,00 zł 9.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

1px alt dodaj do przechowalni

1px alt Opis

Włoski makaron Gramignone - cienkie, lekko skręcone rynienki, które doskonale łączą się z gęstymi, kremowymi sosami i pesto.

Makaron pochodzi ze 100% sycylijskiej pszenicy oraz wody pochodzącej z górskich źródeł stoków Etny.

Makaron wytwarzany jest za pomocą tradycyjnej matrycy z brązu, co nadaje ciastu porowatość i surowy kolor, charakterystyczny dla rustykalnego makaronu rzemieślniczego. Chropowata faktura sprawia, iż dodawane sosy, przyprawy znacznie lepiej przylegają do makaronu.

Powolne i stopniowe suszenie zachowuje proteiny, minerały i witaminy, gwarantując doskonałą konsystencję ciasta i smak.

Wysoka zawartość białka w użytych do ciasta mieszankach semoli z twardej pszenicy pozwala na przygotowanie doskonałej pasty al dente!

 

Skład: semolina z pszenicy durum, woda.

Producent: Alberto Poiatti, Italia

Waga: 500g

 

Firma Alberto Poiatti znajduje się w Santa Venerina, uroczej sycylijskiej wiosce położonej u stóp Etny, na obszarze o wielkiej tradycji rolno-spożywczej. Przedsiębiorstwo łączy tradycję z nowoczesnością, oferując  przede wszystkim szeroką gamę tradycyjnych makaronów ( klasyczne z włoskiej pszenicy grano duro, pełnoziarniste, przeróżne formy i kształty), a także kaszkę kuskus, mąki, przeciery i sosy.

Firma Alberto Poiatti do produkcji wyrobów sypkich oraz makaronu Alberto Poiatti i Pasta Etna zdecydowała się używać wyłącznie pszenicy sycylijskiej, aby w pełni wykorzystać zasoby terytorium Sycylii i maksymalnie uszanować filozofię 0 km.

Używane sycylijskie odmiany pszenicy to Maestà, Don Matteo i Iride, jedne z najlepszych w historii, a obszary upraw znajdują się w prowincji:

• Katania (Caltagirone, Castel di Judica, Grammichele, Mineo i Ramacca);

• Enna (Agira, Aidone, Assoro, Centuripe, Piazza Armerina, Regalbuto i Troina);

• Caltanissetta (Butera, Gela, Mazzarino i Niscemi).

1px alt Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

1px alt Produkty powiązane

1px alt Opinie o produkcie (0)

Submit
1px alt do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl