Włoskie oliwki drylowane Taggiasca w solance, 200 gr - Alberti, Liguria
Opis
Tradycyjne włoskie oliwki liguryjskie bez pestek odmiany taggiasca z rodzinnej firmy Alberti, z butikowej linii produktowej 1986. Po zbiorach oliwki najwyższej jakości są przechowywane przez rok w zalewie z wody, soli, aromatycznych ziół i naturalnych aromatów. Następnie oliwki są drylowane w specjalnym, ręcznym procesie i pakowane do słoiczków z zalewą solankową.
Skład:
Oliwki bez pestek Taggiasca, woda, sól, regulator kwasowości: E330 (kwasek cytrynowy). Cykl przetwarzania nie wyklucza obecności pestek oliwek i szypułek.
Tabela żywieniowa (100 g produktu):
Energia 705,50Kj / 171Kcal
Tłuszcz 18 g
W tym nasycony 14 g
Węglowodany 0.9 g
W tym cukry 0,9 g
Białko 1 g
Sól 5,7 g
Po otwarciu pokryć olejem, przechowywać w temperaturze +4°C i zużyć w ciągu 7 dni.
Producent: Alberti, Liguria, Italia
Waga netto: 200 g
Alberti to firma rodzinna, która od 30 lat dostarcza starannie wybrane, najwyższej jakości tradycyjne produkty z urokliwej włoskiej Ligurii. Dla założyciela firmy i marki Alberti – Remo Alberti, najważniejsza była i jest jakość składników, co stawia markę na czołowym miejscu nie tylko w Italii.
Odmiana włoskicj oliwek taggiasca to bardzo stara odmiana, niektórzy archeolodzy wskazują na obecność pierwszych drzew oliwnych w Ligurii już w 7 wieku przed nasza erą. Odmiana ta jest w tej chwili znana i ceniona na całym świecie. Aktualnie 98% oliwy z oliwek produkowanej w Ligurii pochodzi z odmiany taggiasca. Oliwki są niewielkich rozmiarów a charakteryzuje je bardzo łagodny i delikatny smak, przy zachowaniu pełni naturalnych aromatów migdałów i orzeszków piniowych. Ciekawostką jest bardzo długi okres zbioru oliwek taggiasca, sięgający aż późnej zimy.