Pesto bazyliowe Genovese DOP, 170 gr - Alberti, Liguria
Opis
Włoskie pesto bazyliowe Alberti Linea 1986 to produkt premium z rodzinnej włoskiej firmy. Opiera się na starożytnej i klasycznej liguryjskiej recepturze , z genueńską bazylią DOP , oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia , parmezanem , serem pecorino i czosnkiem .
Jest to produkt niepasteryzowany , który zachowuje nienaruszone wszystkie właściwości organoleptyczne typowego domowego pesto.
To linia przeznaczona dla dla smakoszy łącząca starożytną i smaczną recepturę liguryjskiego pesto z minimalistycznym i wyrafinowanym designem opakowania.
Produkt bezglutenowy.
Skład:
Oliwa extra vergine (40,1%),bazylia genueńska DOP (26,5%), orzechy nerkowca, sól, ser Grana Padano DOP (mleko krowie, sól, podpuszczka, lizozym jaja), orzeszki piniowe, Pecorino Romano DOP (mleko owcze, sól, podpuszczka), czosnek, przeciwutleniacz E300 (kwas askorbinowy - wit. C), regulator kwasowości: E330 (kwasek cytrynowy), środek konserwujący E202. Może zawierać śladowe ilości innych orzechów, w tym ziemnych. Cykl przetwarzania nie wyklucza obecności pestek oliwek i szypułek.
Tabela żywieniowa (100 g produktu):
Energia 2200Kj / 538Kcal
Tłuszcz 52,8 g
W tym nasycony 6,9 g
Węglowodany 8,8 g
W tym cukry 1,6 g
Białko 6,5 g
Sól 3,9 g
Po otwarciu pokryć olejem, przechowywać w temperaturze +4°C i zużyć w ciągu 7 dni.
Producent: Alberti, Liguria, Italia
Waga netto: 170 g
Alberti to firma rodzinna, która od 30 lat dostarcza starannie wybrane, najwyższej jakości tradycyjne produkty z urokliwej włoskiej Ligurii. Dla założyciela firmy i marki Alberti – Remo Alberti, najważniejsza była i jest jakość składników, co stawia markę na czołowym miejscu nie tylko w Italii.