Pesto bazyliowe DOP z pomidorami, 170 gr - Alberti, Liguria
Opis
Włoskie pesto bazyliowe z pomidorami Alberti to produkt premium z rodzinnej włoskiej firmy. Opiera się na starożytnej i klasycznej liguryjskiej recepturze , z genueńską bazylią DOP , oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia , serem Grana Padano i czosnkiem. Innowacją jest dodanie śródziemnorskich suszonych pomidorków koktajlowych, co powoduje niezwykłe doznania smakowe.
Jest to produkt niepasteryzowany , który zachowuje nienaruszone wszystkie właściwości organoleptyczne typowego domowego pesto.
Skład:
Oliwa extra vergine, olej słonecznikowy, bazylia genueńska DOP (25%),suszone pomidory (33%), orzechy nerkowca, sól, ser(mleko, sól, podpuszczka, lizozym z z jaj), ser Grana Padano DOP (mleko krowie, sól, podpuszczka, lizozym jaja), orzeszki piniowe, białko serwatkowe, błonnik roślinny.
Tabela żywieniowa (100 g produktu):
Energia 1244Kj / 301Kcal
Tłuszcz 29 g
W tym nasycony 4,8 g
Węglowodany 4,2 g
W tym cukry 3,3 g
Białko 4,8 g
Sól 3,5 g
Po otwarciu pokryć olejem, przechowywać w temperaturze +4°C i zużyć w ciągu 7 dni.
Producent: Alberti, Liguria, Italia
Waga netto: 170 g
Alberti to firma rodzinna, która od 30 lat dostarcza starannie wybrane, najwyższej jakości tradycyjne produkty z urokliwej włoskiej Ligurii. Dla założyciela firmy i marki Alberti – Remo Alberti, najważniejsza była i jest jakość składników, co stawia markę na czołowym miejscu nie tylko w Italii.