Makaron z mąki orkiszowej Strozzapreti „BIO” na brązie, 250 gr - Sincero, Friuli
Opis
Włoski makaron Strozzapreti orkiszowe. Makaron z organicznej mąki orkiszowej, produkowany na tradycyjnej matrycy z brązu, przez co jego powierzchnia jest porowata, powodując idealne przyleganie sosów i pest. Pomimo naturalnej zawartości glutenu, jako produkt z pszenicy nie przetworzonej genetycznie oraz ekologicznej, znacząco zmniejsza ryzyko reakcji uczuleniowej na gluten. Produkt ekologiczny.
Doskonały, dietetyczny makaron, komponujący się z wszelkiego rodzaju sosami i pestami. Szczególnie polecany do sałatek makaronowych oraz z naszym pesto pistacjowym.
Czas gotowania: 5 – 6 minut
Skład: mąka orkiszowa organiczna „BIO”.
Zawiera gluten.
Producent: : Sincero Biologicamente Societa Agricola s.s., Friuli, Italia
Waga netto: 250 g
Sincero to grupa przyjaciół – małych włoskich rodzinnych producentów najwyższej jakości produktów spożywczych z regionu Friuli, głównie mąk, makaronów, ciastek i soków, a nawet wina i piwa w większości opatrzonych oficjalnym certyfikatem „BIO”.