Carpaccio z czarnej trufli letniej 15g - Gemignani Tartufi - Toskania
Opis
Cienko pokrojona Czarna Letnia Trufla zakonserwowana w oliwie z oliwek. Służy do przyprawiania pierwszych dań makaronowych, risotto oraz do przyprawiania filetów, carpaccio i jajek.
Truflowe specjały Gemignani Tartufi powstają wyłącznie z pieczołowicie wyselekcjonowanych trufli i wysokiej jakości surowców, bez użycia barwników i konserwantów.
Toskania jest bardzo ważnym i znanym regionem produkcji trufli: z cenną pomocą psów, w nieskażonych lasach tej wspaniałej krainy zbierane są najsmaczniejsze gatunki tego cennego i rzadkiego grzyba.
Składniki : trufla czarna letnia (Tuber Aestivum Vitt.) 50%, oliwa z oliwek, aromat, sól. Może zawierać śladowe ilości mleka i ryb.
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.
Waga netto: 30 gr / 15 gr odsączona
Data ważności: na opakowaniu
Producent: Gemignani Tartufi, Toskania
Historia firmy Gemignani Tartufi z Toskanii zaczęła się około 1930 roku w małej wiosce w gminie San Miniato, kiedy rodzina Gemignani odkryła, że słynna BIAŁA TRUFA , bardzo poszukiwana przez handlarzy z północnych Włoch, została znaleziona w lasach obszaru, w którym mieszkali . Tak więc w małym sklepiku spożywczym zaczęli kupować najbardziej pachnące trufle od lokalnych łowców trufli, a następnie odsprzedawać je handlarzom, którzy przejeżdżali przez San Miniato, już świadomi cennych owoców, jakie oferuje ta ziemia.
Przez lata firma była przekazywana z ojca na syna przez cztery pokolenia aż do dziś i obecnie Filippo, przy nieocenionej pomocy swojej rodziny, z pasją i zaangażowaniem kontynuuje dawne rodzinne rzemiosło, przywiązując przede wszystkim wagę do skrupulatnego doboru surowców najwyższej jakości oraz przetwarzając ten cenny owoc ziemi nowoczesnymi metodami ale zgodnie z tradycyjnymi recepturami.