Pecorino al Pepe Nero Manciano Toskania - pecorino z pieprzem ok. 300g
Opis
Toskański ser owczy Pecorino al pepe nero. Wspaniały naturalny miękki ser z owczego mleka o kremowej i zwartej konsystencji, z dodatkiem kawałków czarnego pieprzu. Doskonały jako przystawka oraz do przygotowania grzanek. Sery pecorino Manciano to autentyczny smak Toskanii w każdym kawałku, to najwyższej jakości mleko owcze, dostarczane przez lokalnych farmerów i kontrolowane w nowoczesnym laboratorium konsorcjum. To również kwintesencja pięknych krajobrazów i dzikiej przyrody rezerwatu Maremma, nazywanego ostatnim dzikim kawałkiem włoskiego wybrzeża.
Caseificio Manciano to konsorcjum, które produkuje najwyższej jakości owcze sery pecorino w Toskanii od 1961 roku. Obecnie skupia ok. 250 farmerów, posiada własne laboratorium kontroli jakości a także wszelkie certyfikaty jakościowe, w tym jakże ważny certyfikat autentyczności pochodzenia pecorino DOP. Nie bez znaczenia jest położenie wytwórni oraz pastwisk w pobliżu naturalnego rezerwatu przyrody Maremma.
W przypadku krojenia oryginalnego kawałka, proszę o stosowną uwagę. Konieczne jest zamówienie dodatkowo wkładu chłodzącego - rekomendowany 1 wkład na ilość do 1kg sera. Produkty świeże wysyłamy wyłącznie od poniedziałku do czwartku. Jest możliwość wysłania w piątek, jednak wyłącznie przy opcji dostawy Paczkomat Na Sobotę.
Skład: włoskie mleko owcze pasteryzowane, ostra papryczka (0,8%), podpuszczka, sól, wyselekcjonowane bakterie kwasu mlekowego.
Waga netto: 300g
Producent: Caseificcio Manciano, Toskania Italia
Przechowywanie: w lodówce, w temp. 0-4 °C
Data ważności: na opakowaniu
Cena za jeden krążek sera oryginalnie zapakowanego próżniowo o wadze 300 gr.