Sycylijski nugat migdałowo-pistacjowy w polewie pomarańczowej - Lettera di Torrone 100 g - Condorelli, Sycylia
Opis
Lettera di torrone arancia. Torrone pomarańczowe czyli sycylijski miękki rozpływający się nugat pełen chrupiących sycylijskich migdałów i pistacji w białej masie z miodem, zanurzony w czekoladzie o aromacie pomarańczy. Fenomenalny smak w pięknym opakowaniu stylizowanym na list ze słodkimi życzeniami –elegancka koperta z imitacją laku.
Sycylijskie torrone to obowiązkowy element nie tylko na bożonarodzeniowym włoskim stole, ale także na stole każdego konesera wykwintnych słodkich rarytasów.
Waga netto: 100g
Producent: Condorelli, Sycylia
GLUTEN FREE
Skład:
- Składniki torrone: migdały (46%), miód, cukier, pistacje (3%), białko jaja, aromaty, gałka muszkatołowa.
- Składniki polewy o smaku pomarańczowym: cukier, masło kakaowe (29%), pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat pomarańczowy, barwnik: E160e, naturalny aromat waniliowy.
Dodatkowe informacje:
- Może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
- Bez glutenu.
- Zalecenia dotyczące przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od źródeł ciepła.
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia: 2093 KJ/501 Kcal
Tłuszcz: 29 g w tym tłuszcze nasycone: 7.6 g
Węglowodany: 50 g w tym cukry: 49 g
Białko: 10 g
Sól: 0.06 g