Sycylijskie zielone oliwki w oliwie drylowane, 280gr - Etna Sapori, Sycylia
Opis
Sycylijskie zielone łagodne oliwki bez pestki. Drylowane oliwki świetnie nadadzą się do sałatek, sosów, koreczków. Lubiane przez dzieci.
Olive schiacciate all'olio. Schiacciate czyli gniocione. Zgniecione oliwki zanurzone w oliwie z oliwek i oleju słonecznikowym doprawione samym oregano. Dzięki minimalnej ilości przypraw możemy delektować się czystym bogactwem smaku zielonej oliwki pochodzącej z oliwnego gaju położonego na zboczach Etny.
Zwykle podawane są między przystawkami razem z serami i wędlinami.
Rozgniatanie oliwek to popularna metoda w południowych regionach Włoch, dzięki której dodane do zalewy przyprawy przenikają na wskroś całą oliwkę. W ten sposób macerowane oliwki nabierają niepowtarzalnego smaku, zależnego od towarzyszących dodatków.
Skład: oliwki, oregano, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy
Producent: Etna Sapori, Sycylia, Italia
Waga netto: 280 g
Etna Sapori to rodzinna firma o ponad siedemdziesięcioletniej tradycji i doświadczeniu w branży przetwórstwa, gdzie do produkcji wykorzystywane są warzywa z własnej uprawy rosnące na mineralnych, wulkanicznych, czystych ziemiach przedgórza Etny. Specjalnością gospodarstwa są oliwki przygotowane na wiele rozmaitych sposobów, a także przetwory z innych warzyw charakterystycznych dla słonecznej Sycylii. Tradycyjne metody rzemiosła przekazywane z ojca na syna pozwalają uzyskać doskonały naturalny produkt końcowy. Próżniowe pakowanie gwarantuje niezmienioną świeżość, aromat i smak.