
Włoska Konfitura z Czarnej Morwy Z Etny 240 g - La Fattoria Di Priscilla, Sycylia
Opis
Włoska Konfitura z Czarnej Morwy Z Etny to prawdziwy przysmak kuchni sycylijskiej, o intensywnie fioletowym kolorze, wyjątkowym smaku i charakterystycznym aromacie. Świetnie wzbogaca sałatki ze świeżych owoców, idealnie komponuje się z miękkimi serami i serami o średniej dojrzałości. Jest doskonałym dodatkiem do lodów i panna cotty, a także smakuje wyśmienicie na kawałku świeżo podpieczonego chleba.
Owoce morwy czarnej są często wykorzystywane do przygotowywania deserów i tradycyjnych sycylijskich granit. Konfitura z czarnych morw z Etny powstaje w sposób naturalny, z dodatkiem soku z cytryny i pektyny, stanowiąc hołd dla Sycylii i jej tradycji.
Wszystkie konfitury są słodzone cukrem trzcinowym.
Skład: czarne morwy, sok z cytryny, cukier trzcinowy, zagęstnik: pektyna.
Data ważności: podana na opakowaniu
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia: 1048 kJ / 210 Kcal
Tłuszcz: 0 g w tym tłuszcze nasycone: 0 g
Węglowodany: 60 g w tym cukry: 59 g
Błonnik: 2 g
Białko: 1.6 g
Sól: 0 g