
Włoska marmolada z sycylijskich cytryn 350 g - Fattoria di Priscilia, Sycylia
Opis
Pyszna, aromatyczna marmolada z sycylijskich cytryn. Cytryna Verdello pochodzi z małych roślin o nieregularnych gałęziach z purpurowymi pąkami: z tego cudownego i pachnącego sycylijskiego owocu powstaje dżem cytrynowy o naturalnie mocnym kwaskowo- słodkim smaku.
Cytryny Verdelli są uprawiane bezpośrednio przez producenta w sadach cytrusowych pod Katanią.
Perfekcyjnie komponuje się z ciastami, deserami, lodami, stanowi świetny dodatek jako nadzienie do naleśników a także jest doskonała do świeżej bułeczki lub kromki chleba w postaci smarowidła.
Owoce: 70g/100g, cukier: 50g/100g
Skład: cytryny, cukier trzcinowy, pektyna owocowa.
Producent: La Fattoria di Priscilla, Sycylia, Italia
Waga netto: 350 g