Włoska oliwa z oliwek z czarną truflą 100 ml - Gemignani Tartufi - Toskania
Opis
Toskańska oliwa z oliwek klasy extra vergine z naturalnym aromatem czarnej trufli i malutkimi kawałkami tego cennego grzyba na dnie butelki. Elegancka butelka z etkietą linii produktowej "stara Toskania" to obowiązkowy produkt dla każdego miłośnika włoskiej trufli. Truflowe specjały Gemignani Tartufi powstają wyłącznie z pieczołowicie wyselekcjonowanych trufli i wysokiej jakości surowców, bez użycia barwników i konserwantów.
Oliwa truflowa może być używany do przygotowywania pierwszych dań jak pasta czy risotto, ale doskonale nadaje się również do aromatyzowania grillowanych mięs, carpaccio, jajek czy wykwintnych pizz. Ekskluzywne produkty truflowe Gemignani Tartufi nadają się również idealnie na wyjąytkowe prezenty dla koneserów.
Toskania jest bardzo ważnym i znanym regionem produkcji trufli: z cenną pomocą psów, w nieskażonych lasach tej wspaniałej krainy zbierane są najsmaczniejsze gatunki tego cennego i rzadkiego grzyba.
Składniki : oliwa z oliwek extra vergine, aromat czarnej trufli, czarna trufla (Tuber Aestivum) 0,2%.
Pojemność: 100 ml
Data ważności: na opakowaniu
Producent: Gemignani Tartufi, Toskania
Przechowywać w zacieionym miejscu.
Historia firmy Gemignani Tartufi z Toskanii zaczęła się około 1930 roku w małej wiosce w gminie San Miniato, kiedy rodzina Gemignani odkryła, że słynna BIAŁA TRUFA , bardzo poszukiwana przez handlarzy z północnych Włoch, została znaleziona w lasach obszaru, w którym mieszkali . Tak więc w małym sklepiku spożywczym zaczęli kupować najbardziej pachnące trufle od lokalnych łowców trufli, a następnie odsprzedawać je handlarzom, którzy przejeżdżali przez San Miniato, już świadomi cennych owoców, jakie oferuje ta ziemia.
Przez lata firma była przekazywana z ojca na syna przez cztery pokolenia aż do dziś i obecnie Filippo, przy nieocenionej pomocy swojej rodziny, z pasją i zaangażowaniem kontynuuje dawne rodzinne rzemiosło, przywiązując przede wszystkim wagę do skrupulatnego doboru surowców najwyższej jakości oraz przetwarzając ten cenny owoc ziemi nowoczesnymi metodami ale zgodnie z tradycyjnymi recepturami.