Włoskie ciasto cytrynowe Torta al Limone 400 g - La Mole, Piemont
Opis
Włoskie ciasto cytrynowe Torta al Limone wytworzone z wyselekcjonowanych składników. Miękka lekka babka na bazie jogurtu z dodatkiem aromatycznego soku cytrynowego. Słodka, a zarazem lekko kwaskowa z orzeźwiającym aromatem włoskiej cytryny. Idealna do porannej kawy. Warto mieć w zanadrzu na niespodziewaną wizytę gości lub nagłą ochotę na słodkie co nieco.
Skład: mąka pszenna, cukier, jaja, olej słonecznikowy, jogurt (3,5%), skoncentrowany sok cytrynowy, pszenna, odtłuszczone mleko w proszku, substancje spulchniające, emulgatory, sól, aromaty, ocet jabłkowy i kwas cytrynowy.
Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
Waga netto: 400 g
Producent: La Mole, Piemont
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia: 200 kcal
Tłuszcz: 8 g w tym tłuszcze nasycone: 1 g
Węglowodany: 29 g w tym cukry: 17 g
Białko: 4 g
Zaleca się przechowywanie produktu w chłodnym i suchym miejscu.
La Mole to rodzinna firma i młyn z regionu Piemont, z Turynu. Nazwa firmy pochodzi od słynnego zabytku turyńskiego jakim jest budowla La Mole Antonelliana. Firma choć rodzinna to jest niezwykle nowoczesna, posiada zautomatyzowane linie produkcyjne i pakujące oraz certyfikaty jakościowe UNI EN ISO 9001:2008, BRS, IFS. Do swoich produktów używa wyłącznie włoskich składników najwyższej jakości. Ciekawostką jest, że produkuje słone i słodkie przekąski, charakterystyczne dla różnych regionów włoskich, od Sycylii po Piemont. Od 1978 roku La Mole jest synonimem najlepszego włoskiego wypieku chleba i pomyślnie rozwija się dzięki inwestycjom w badania i technologię. Nieustannie odnawia swoją ofertę, aby móc oferować bogatą i zróżnicowaną gamę smaków i aromatów, eksperymentując z nowymi składnikami i testując nowe receptury, aby jak najlepiej odpowiedzieć na potrzeby klientów.