Caseificio Sociale Manciano została założona w 1961 roku z woli 21 rolników z tego obszaru. Połączyła ich chęć zwiększenia produkcji mleka owczego pochodzącego z głębi Maremmy w prowincji Grosseto, gdzie hodowla owiec od wieków stanowi jedno z głównych źródeł utrzymania i jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Mleczarnię, wybudowaną początkowo w mieście Manciano, przeniesiono w 1986 roku do Piano di Cirignano, otwartego wiejskiego obszaru położonego wśród wzgórz Maremmy, w symbiozie z naturą i otaczającym krajobrazem, ze względu na dbałość o środowisko i dobrostan zwierząt. To wartości, które wyróżniają firmę. Ich produkcja jest bardzo różnorodna i wyróżnia się jakością i autentycznością. Potwierdzają to „klasyczne” sery owcze świeże i dojrzałe, poczynając od Pecorino Toscano DOP, potrafiące podkreślić smak Maremmy i wyjątkową więź z tą krainą. Do tego dochodzą najsmaczniejsze i „wyrafinowane” sery, będące efektem ciągłych inwestycji w udoskonalanie produktu, a jednocześnie zdolne zaspokoić szczególne potrzeby żywieniowe, związane z nietolerancjami pokarmowymi. Na koniec ricotta, zawsze ceniona za niepowtarzalną słodycz i niepowtarzalny smak.
39,90 zł
49,00 zł
49,00 zł
55,00 zł
69,00 zł
69,00 zł