Historia Grupy Ferrero to dzieje sukcesu, który wkracza już w trzecie pokolenie. Historia przeszłości, teraźniejszości i przyszłości genialnej i wytrwałej w dążeniu do celu włoskiej rodziny z regionu Piemont – to ona właśnie stoi za samą marką, jej finansowym sukcesem i ekspansją na międzynarodową skalę. Aby lepiej zrozumieć fenomen firmy, cofnijmy się do lat czterdziestych ubiegłego stulecia, kiedy to Piera i Pietro Ferrero, rodzice Michele, uczynili z małej, rodzinnej cukierni fabrykę z prawdziwego zdarzenia. Rodzina Ferrero zapisała się w historii Włoch jako pierwszy producent słodyczy, który po II Wojnie Światowej otworzył filie i zakłady poza granicami kraju, tym samym przekształcając firmę w prawdziwie międzynarodową Grupę. W 1956 roku nastąpiło otwarcie dużego zakładu produkcyjnego w Niemczech, a wkrótce potem we Francji. Był to początek prawdziwej ekspansji Ferrero na rynku europejskim - powstały biura handlowe i fabryki produkcyjne w Belgii, Holandii, Austrii, Szwajcarii, Szwecji, Wielkiej Brytanii, Irlandii i Hiszpanii. W kolejnych latach Ferrero stała się firmą o zasięgu globalnym, obecną na wszystkich kontynentach - w Ameryce Północnej i Południowej, Południowo-Wschodniej Azji, Europie Wschodniej, Afryce i Australii. W ostatnich latach Grupa rozszerzyła swoją obecność również o Turcję, Meksyk i Chiny.
FERRERO; PIEMONT
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.