Le Delizie Di Montepiano to cukiernia działająca od 1966 roku. Od tego dnia pozostała w tym samym miejscu. Była stopniowo dostosowywana do potrzeb, nowoczesnych wymagań produkcyjnych i prawa. Oprócz ręcznej pracy właścicieli firma zatrudnia wyłącznie lokalną siłę roboczą. Z biegiem czasu zawsze starano się udoskonalać lokalne przepisy i produkty. Tak naprawdę ich wytwory zawierają tradycyjne, lokalne receptury (głównie z prowincji Florencja, wówczas podzielonej przez Prato) z początku XX wieku, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Cała produkcja ma charakter rzemieślniczy. Do każdego rodzaju produktu stosuje się różne ciasta, dzięki czemu każde ciastko ma swój wyjątkowy smak. Cała produkcja odbywa się w laboratorium Montepiano, począwszy od surowca aż po gotowy produkt. Wszystko jest pakowane ręcznie. Wyprodukowane wyłącznie z wyselekcjonowanych, najwyższej jakości składników, z użyciem włoskiego masła i bez użycia margaryny. Bez konserwantów i barwników. Pachnące i smaczne, produkty Le Delizie Di Montepiano przekazują konsumentowi autentyczność. Oprócz ciastek produkują również świeże wypieki, które serwuje się lokalnym sklepikarzom.
LE DELIZIE DI MONTEPIANO; TOSKANIA
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.