1px altProducenci

Firma Alberto Poiatti znajduje się w Santa Venerina, uroczej sycylijskiej wiosce położonej u stóp Etny, na obszarze o wielkiej tradycji rolno-spożywczej. Przedsiębiorstwo łączy tradycję z nowoczesnością, oferując  przede wszystkim szeroką gamę tradycyjnych makaronów (klasyczne z włoskiej pszenicy grano duro, pełnoziarniste, przeróżne formy i kształty), a także kaszkę kuskus, mąki, przeciery i sosy. Przedsiębiorstwo do produkcji wyrobów sypkich oraz makaronu Alberto Poiatti i Pasta Etna zdecydowało się używać wyłącznie pszenicy sycylijskiej, aby w pełni wykorzystać zasoby terytorium Sycylii i maksymalnie uszanować filozofię 0 km.

Używane sycylijskie odmiany pszenicy to Maestà, Don Matteo i Iride, jedne z najlepszych w historii, a obszary upraw znajdują się w prowincji:

• Katania (Caltagirone, Castel di Judica, Grammichele, Mineo i Ramacca);

• Enna (Agira, Aidone, Assoro, Centuripe, Piazza Armerina, Regalbuto i Troina);

• Caltanissetta (Butera, Gela, Mazzarino i Niscemi).

ALBERTO POIATTI; SYCYLIA

Włoska mąka Semola do pizzy i makaronu, 1 kg - Alberto Poiatti, Sycylia Włoska mąka Semola do pizzy i makaronu, 1 kg - Alberto Poiatti, Sycylia
Cena:

6,90 zł

Cena regularna: 9,90 zł

Najniższa cena: 9,90 zł
szt.
1px altzobacz więcej
  • promocja
1px alt do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl