
Włoska marmolada z sycylijskich pomarańczy i bazylii 240 g - Fattoria di Priscilia, Sycylia
Opis
Naturalna marmolada z jasnych odmian sycylijskich pomarańczy uprawianych na wulkanicznych stokach Etny z dodatkiem liści bazylii to niebanalna kompozycja smakowa.
Świetny balans między słodyczą dojrzewających w gorącym sycylijskim słońcu owoców i goryczką pochodzących z ich skórek.
Wyselekcjonowane owoce użyte do tego produktu są najwyższej jakości, poddawane tradycyjnej obróbce, bez sztucznych barwników oraz konserwantów.
Marmolada z sycylijskich pomarańczy to idealny dodatek do śniadań i nie tylko.
Perfekcyjnie komponuje się z ciastami, deserami, lodami, stanowi świetny dodatek jako nadzienie do naleśników a także jest doskonała do świeżej bułeczki lub kromki chleba w postaci smarowidła.
Owoce: 70g/100g, cukier: 50g/100g
Skład: pomarańcze, bazylia, cukier trzcinowy, sok z cytryny, pektyna owocowa,
Producent: La Fattoria di Priscilla, Sycylia, Italia
Waga netto: 240 g