Włoska marmolada z sycylijskich gorzkich pomarańczy- Fattoria di Priscilia, Sycylia
Opis
Marmolada z sycylijskich gorzkich pomarańczy łączy w sobie 3 smaki: dość intensywną specyficzną dla tej odmiany goryczkę, kwaskowatość i harmonizującą słodycz dodanego trzcinowego cukru.
Wyselekcjonowane owoce użyte do tego produktu są najwyższej jakości, poddawane tradycyjnej obróbce, bez sztucznych barwników oraz konserwantów.
Marmolada z sycylijskich gorzkich pomarańczy to idealny dodatek do śniadań i nie tylko.
Perfekcyjnie komponuje się z ciastami, deserami, lodami, stanowi świetny dodatek jako nadzienie do naleśników a także jest doskonała do świeżej bułeczki lub kromki chleba w postaci smarowidła.
Oprócz tradycyjnego zastosowania świetnie sprawdzi się również jako dodatek do deski włoskich serów.
Owoce: 70g/100g. Cukry w sumie: 55g/100g
Skład: gorzkie pomarańcze, cukier trzcinowy, sok z cytryny, pektyna owocowa.
Producent: La Fattoria di Priscilla, Sycylia, Italia
Waga netto: 350 g