Włoska babka typu panettone "Il Dolce del Giubileo 2025" 750 g edycja limitowana - Bonifanti, Piemont
Opis
Zamówione babki będą wysyłane po 12.11.2025.
Włoska rzemieślnicza babka drożdżowa z glazurą z orzechami laskowymi, w stylu panettone - edycja specjalna na Rok Jubileuszowy -"Il Dolce del Giubileo 2025". Piękne stylowe opakowanie z wizerunkiem Bazyliki św. Piotra w Watykanie.
To delikatne ciasto drożdżowe na zakwasie z kandyzowaną skórką pomarańczową. Babka pokryta jest pyszną glazurą z orzechami laskowymi, migdałami i kryształkami cukru.
Wysokiej jakości, naturalne składniki (m.in. jajka od kur z wolnego wybiegu, prawdziwe masło), tradycyjna receptura, produkt rzemieślniczy - gwarancja najlepszego smaku i jakości! Idealna na prezent, świetnie smakuje z sycylijską kawą Kili Green.
Składniki: mąka pszenna, cukier, rodzynki sułtańskie, masło, świeże jaja od kur z wolnego wybiegu, kandyzowane skórki pomarańczowe, naturalny zakwas drożdżowy, migdały, kandyzowany cedrat, orzechy laskowe, miód, naturalny aromat owoców cytrusowych, laski wanilii z Madagaskaru
Producent: Bonifanti, Piemont
Waga netto: 750 g
Najlepiej spożyć przed: 31.03.2026
Składniki: mąka pszenna, cukier, masło, kandyzowane skórki pomarańczy 20%, ziarna cukru (7,5%), , naturalny zakwas drożdżowy: (mąka pszenna, woda), migdały (2,8%), świeże jaja od kur z wolnego wybiegu, orzechy laskowe (1,5%), ryż wstępnie ugotowany i mąka pszenna, miód, cukier puder: (cukier, skrobia pszenna), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, masło kakaowe, mleko w proszku, gorzkie migdały (0,3%), sól, skrobia ryżowa, naturalny aromat owoców cytrusowych, wanilia z Madagaskaru.


