
Ser Canestrato z kaparami i z papryczką chilli 100 g - La Cava, Sycylia
Opis
Włoski ser Canestrato z kaparami i z papryczką chilli to ukłon w stronę miłośników wyrazistych smaków. Dlatego przedstawiamy ser o słonych i pikantnych nutach, idealny do spożywania na surowo lub do serwowania na deskach z regionalnymi przysmakami.
Jak wszystkie sery La Cava, przygotowywany jest z mleka pochodzącego z małych sycylijskich gospodarstw, w tym przypadku z mleka owczego i krowiego.
Skład: pasteryzowane MLEKO owcze, pasteryzowane MLEKO, kapary (1%), PAPRYCZKA CHILI (1%), sól, podpuszczka i fermenty mlekowe.
Wygląd: Cylindryczny kształt z płaskimi powierzchniami i rowkami pozostawionymi przez kosz
Kolor: Słomkowożółty
Smak/zapach: Słony, pikantny/intensywny
Konsystencja: Miękka masa
Temperatura przechowywania: 4-6°C
Produkt może być stosowany jako składnik przetworów spożywczych, ale także spożywany na surowo, zgodnie z typową włoską tradycją serową.
Data ważności: podana na opakowaniu
Producent: La Cava, Sycylia
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia: 1604 KJ/387 Kcal
Tłuszcz: 32.2 g w tym tłuszcze nasycone: 22.4 g
Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g
Białko: 24.2 g
Sól: 1.7 g
Uwaga! Sery są oryginalnie zapakowane próżniowo przez producenta w kawałkach 220 - 500 gr. Konieczne jest zamówienie dodatkowo wkładu chłodzącego - rekomendowany 1 wkład na ilość do 1kg sera. Produkty świeże wysyłamy wyłącznie od poniedziałku do czwartku. Jest możliwość wysłania w piątek, jednak wyłącznie przy opcji dostawy Paczkomat Na Sobotę.