Cioccolato di Modica – Wyrabiana w sposób tradycyjny zgodnie z recepturą Azteków, przywiezioną na Sycylię przez najeźdźców hiszpańskich w XVI wieku. To tak naprawdę pierwsza znana czekolada w Europie. Do dziś przepiękne miasto Modica kultywuje tę wspaniałą i smakowitą tradycję. Unikatowość receptury polega na użyciu tylko 2 głównych składników oraz na tzw. technologii na zimno. Ziarna kakaowca rozcierane są na zimno, powstała masa podgrzewana jest maksymalnie do 40 °C, pomijana jest faza konszowania. Dzięki temu kakao zachowuje swoje zdrowotne właściwości, a nierozpuszczony cukier tworzy wyjątkową, subtelnie chrupiącą teksturę. Zgodnie z tradycją tabliczka czekolady podzielona jest na 4 równe duże prostokąty.
Produkowana jako całkowicie naturalna, o zwiększonej nawet do 100% zawartości kakao, a także z naturalnymi dodatkami smakowymi w niewielkich ilościach.
Czekolada bez jakichkolwiek dodatków typu tłuszcz, mleko, itp. Nie zawiera glutenu.
MODICA – NAJZDROWSZA CZEKOLADA NA ŚWIECIE!