1px altOpcje przeglądania
1px altPromocje
Sycylijskie ekologiczne pomarańcze  jasne  Navel BIO, 1 kg
Sycylijskie ekologiczne pomarańcze jasne Navel BIO, 1 kg

16,00 zł

Cena regularna: 18,00 zł

Najniższa cena: 16,00 zł
szt.
Sycylijskie ekologiczne pomarańcze  jasne  Navel BIO, box 10 kg
Sycylijskie ekologiczne pomarańcze jasne Navel BIO, box 10 kg

129,00 zł

Cena regularna: 145,00 zł

Najniższa cena: 125,00 zł
szt.
Panettone Classico MAGNUM 4 kg włoska babka świąteczna il Signor Panettone - Bonifanti, Piemont
Panettone Classico MAGNUM 4 kg włoska babka świąteczna il Signor Panettone - Bonifanti, Piemont

249,00 zł

Cena regularna: 419,00 zł

Najniższa cena: 299,00 zł
szt.
Włoski zestaw Świąteczny Słodka Pistacja  Panettone i pistacjowe słodycze- Dolce Pistacchio 1500 g - Condorelli, Sycylia
Włoski zestaw Świąteczny Słodka Pistacja Panettone i pistacjowe słodycze- Dolce Pistacchio 1500 g - Condorelli, Sycylia

299,00 zł

Cena regularna: 429,00 zł

Najniższa cena: 385,00 zł
szt.
Wino czerwone wytrawne mi.mo.so. Orvietano Rosso DOC 750 ml - Castello di Montegiove, Umbria
Wino czerwone wytrawne mi.mo.so. Orvietano Rosso DOC 750 ml - Castello di Montegiove, Umbria

69,00 zł

Cena regularna: 85,00 zł

Najniższa cena: 69,00 zł
szt.
1px altPaczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
1px altProducenci

Włoskie ciasto Colomba

Panettone Classico MAGNUM 4 kg włoska babka świąteczna il Signor Panettone - Bonifanti, Piemont Panettone Classico MAGNUM 4 kg włoska babka świąteczna il Signor Panettone - Bonifanti, Piemont
Cena:

249,00 zł

Cena regularna: 419,00 zł

Najniższa cena: 299,00 zł
szt.
1px altzobacz więcej
  • promocja

Zapraszamy do odkrycia jednego z najbardziej charakterystycznych włoskich ciast - Colomba. To wyjątkowe ciasto, które jest symbolem świąt Wielkanocnych we Włoszech, teraz jest dostępne również w ofercie sklepu z tradycyjnymi włoskimi produktami spożywczymi Mercatino.

Ciasto Colomba to tradycyjny włoski wypiek, który swoją nazwę zawdzięcza kształtowi przypominającemu gołębia. Wykonane są z drożdżowego ciasta i wzbogacone owocami kandyzowanymi i migdałami. Charakteryzuje się lekką, puszystą strukturą i delikatnym, słodkim smakiem. To doskonały wybór do przystrojenia świątecznego stołu lub jako smaczny świąteczny prezent dla bliskich.

Sekret produkcji ciasta Colomba

Produkcja ciasta Colomba wymaga cierpliwości i doświadczenia. Proces rozpoczyna się od przygotowania drożdżowego ciasta, które musi odpowiednio wyrosnąć. Następnie dodaje się do niego kandyzowane owoce i migdały. Ciasto jest formowane w kształt gołębia, a po kolejnym etapie wyrastania, piecze się je do złotego koloru. Na koniec ciasto jest dekorowane lukrem i posypywane migdałami, co nadaje mu charakterystycznego wyglądu i smaku. Ciasto Colomba jest we Wloszech równie popularne jak włoska babka panettone.

Popularność ciasta Colomba we Włoszech

Ciasto Colomba jest szczególnie popularne w północnych regionach Włoszech, takich jak Lombardia i Piemont. Jednak z każdym rokiem zyskuje coraz większą popularność w całym kraju, stając się nieodłącznym elementem świątecznych obchodów. Wielu Włochów uważa, że Wielkanoc bez ciasta Colomba po prostu nie jest taka sama.

1px alt do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl