Producenci
Opcje przeglądania
Ser miękki Garibaldino Avvinazzato z czerwonym winem 100 g - Caseificio Mazara, Sycylia
15,90 zł
Ser miękki Garibaldino Rosso w skórce ze słodką papryką 100 g - Caseificio Mazara, Sycylia
13,50 zł
Ser Ricotta Salata, słona ricotta 100 g - Caseificio Mazara, Sycylia
9,50 zł
Biały ser świeży Primo Sale Alle Olive z oliwkami, 100 g- Caseificio Mazara, Sycylia
10,50 zł
Ser miękki Garibaldino Nero w skórce z czarnym pieprzem 100 g - Caseificio Mazara, Sycylia
13,50 zł
Ser miękki Primo Sale Al Pepe Nero z czarnym pieprzem 100 g - Caseificio Mazara, Sycylia
10,50 zł
Ser miękki Primo Sale al Pistacchio z pistacjami 100 g- Caseificio Mazara, Sycylia
11,90 zł
Ser miękki Primo Sale Bianco 100 g - Caseificio Mazara, Sycylia
10,50 zł
Ser miękki Primo Sale Fantasia Tricolore z warzywami 100 g - Caseificio Mazara, Sycylia
11,90 zł
Ser miękki Primo Sale Peperoncino z papryczką chili 100 g - Caseificio Mazara, Sycylia
10,50 zł
Ser miękki Primo Sale z rukolą 100 g - Caseificio Mazara, Sycylia
10,50 zł
Ser miękki Primo Sale z suszonymi pomidorami 100 g - Caseificio Mazara, Sycylia
11,90 zł
Włoskie sery są znane i cenione na całym świecie. Do najpopularniejszych zaliczamy sery włoskie pecorino, sery krowie provola, scamorza, sery pleśniowe gorgonzola oraz chyba najbardziej znany krowi ser długo dojrzewający parmiggiano reggiano (parmezan) czy też jego tańszą alternatywę – grana padano. Sery są doskonałym dodatkiem do uwielbianych na całym świecie dań, np. pizzy czy makaronu. Świetnie smakują też samodzielnie – podane na desce przystawek w towarzystwie włoskich wędlin i świeżych owoców lub marmolad. W regionie Emilia – Romania, skąd pochodzi parmezan, łączy się go z innym unikalnym produktem z tego regionu – tradycyjnym octem balsamicznym z Modeny IGP, produkowanym nawet 25 lat – to połączenie to prawdziwe „niebo w gębie”.
Włoskie sery krowie, owcze i kozie
Świat serów w Italii jest niezwykle bogaty, dlatego nieustannie poszerzamy naszą ofertę produktów, by móc przedstawić Ci całą jego niezwykłą różnorodność. Znajdziesz u nas duży wybór włoskich serów krowich, owczych i kozich, jak również ciekawe połączenie wszystkich trzech mlek w jednym serze. Spróbuj najpopularniejszego włoskiego sera – parmezanu, oraz chętnie wykorzystywanego przez Włochów zamiennika, wytwarzanego z mleka owczego włoskiego sera pecorino stagionato. W naszej ofercie znajdziecie również popularne sery z mleka mieszanego, zazwyczaj krowiego i owczego, tzw. canestrato. Proponujemy Ci wyłącznie starannie wyselekcjonowane produkty wytwarzane przez rodzinne firmy o wieloletniej tradycji.
Inne rodzaje serów z Włoch
Sery włoskie można klasyfikować nie tylko ze względu na wykorzystany do ich produkcji rodzaj mleka, ale także inne cechy, takie jak twardość czy dodane do nich składniki. Sprawdź naszą ofertę włoskich serów miękkich, półtwardych i twardych. Dostępne są zarówno w wersji bez dodatków, jak i urozmaiconej składnikami takimi jak: ostra papryka, włoskie oliwki, orzechy, pistacje, szafran czy trufle. Spróbuj również oryginalnych serów dojrzewających w czerwonym winie. Nieregularnie oraz na zamówienie klienta dostarczamy również sery świeże, krótkoterminowe takie jak: mozzarella, mozzarella di bufala, mascarpone, ricotta fresca czy straciatella.
Ulubione sery naszych klientów
Wśród szerokiej gamy serów oferowanych przez Delikatesy włoskie Mercatino, kilka z nich cieszy się szczególnym uznaniem naszych klientów. Mozzarella, znana ze swojej delikatnej konsystencji i świeżego smaku, jest nieodłącznym składnikiem wielu włoskich dań, w tym klasycznej pizzy. Gorgonzola, o intensywnym, pikantnym smaku, jest doskonała do sosów i sałatek. Ricotta, o łagodnym smaku, jest często używana w deserach, ale także w danach głównych. Provola, o wyrazistym smaku, jest doskonały do zapiekanek i grilla.
Pecorino i Parmezan to dwa sery, które zasługują na szczególną uwagę. Pecorino, produkowany z owczego mleka, ma intensywny, lekko słony smak. Jest doskonały do włoskich makaronów, risotto czy jako dodatek do sałatek. Parmezan, znany również jako Parmigiano Reggiano, jest produkowany z krowiego mleka i ma bardziej subtelny, orzechowy smak. Jest niezastąpiony w wielu tradycyjnych włoskich daniach, takich jak pasta alla carbonara czy risotto. Choć oba sery są do siebie podobne, różnią się smakiem, konsystencją i sposobem produkcji, co sprawia, że każdy z nich jest unikalny i niepowtarzalny.
Złóż zamówienie i poznawaj z nami bogaty świat serów włoskich! Znajdziesz u nas wyłącznie oryginalne, autentyczne produkty sprowadzane prosto z Włoch! Osoby zainteresowane zakupem większej ilości serów lub długotrwałą współpracą z naszymi delikatesami zapraszamy do kontaktu! Z chęcią stworzymy dla Ciebie indywidualną ofertę!


