Miód akacjowy z czarną truflą, 40g - Gemignani Tartufi , Toskania
Opis
Miód akacjowy z czarną letnią truflą to wyjątkowy produkt i wyjątkowa kombinacja smakowa dla prawdziwych koneserów. Idealnie kompnuje się jako dodatek do wszelkiego rodzaju serów, zarówno świeżych jak i dojrzewających, jak ricotta, pecorino czy parmiggiano reggiano. Stosowany też często jako dodatek do deseru lodowego na bazie lodów waniliowych z posypką z pokruszonych migdałów.
Truflowe specjały Gemignani Tartufi powstają wyłącznie z pieczołowicie wyselekcjonowanych trufli i wysokiej jakości surowców, bez użycia barwników i konserwantów.
Toskania jest bardzo ważnym i znanym regionem produkcji trufli: z cenną pomocą psów, w nieskażonych lasach tej wspaniałej krainy zbierane są najsmaczniejsze gatunki tego cennego i rzadkiego grzyba.
Składniki : miód akacjowy UE 80%, trufla czarna letnia (Tuber Aestivum) 0,4%, aromat, brandy.
Waga netto: 40 gr
Data ważności: na opakowaniu
Producent: Gemignani Tartufi, Toskania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Historia firmy Gemignani Tartufi z Toskanii zaczęła się około 1930 roku w małej wiosce w gminie San Miniato, kiedy rodzina Gemignani odkryła, że słynna BIAŁA TRUFA , bardzo poszukiwana przez handlarzy z północnych Włoch, została znaleziona w lasach obszaru, w którym mieszkali . Tak więc w małym sklepiku spożywczym zaczęli kupować najbardziej pachnące trufle od lokalnych łowców trufli, a następnie odsprzedawać je handlarzom, którzy przejeżdżali przez San Miniato, już świadomi cennych owoców, jakie oferuje ta ziemia.
Przez lata firma była przekazywana z ojca na syna przez cztery pokolenia aż do dziś i obecnie Filippo, przy nieocenionej pomocy swojej rodziny, z pasją i zaangażowaniem kontynuuje dawne rodzinne rzemiosło, przywiązując przede wszystkim wagę do skrupulatnego doboru surowców najwyższej jakości oraz przetwarzając ten cenny owoc ziemi nowoczesnymi metodami ale zgodnie z tradycyjnymi recepturami.