Galaretka z tradycyjnego octu balsamicznego 120 g - Garuti, Emilia-Romania
Opis
Galaretka z tradycyjnego octu balsamicznego wytwarzanego w naturalnych warunkach przez kilkanaście lat. To prawdziwy unikat dla koneserów wyjątkowego smaku, szczególnie polecana do łączenia z najwyższej jakości parmigiano reggiano. Tradycyjny ocet balsamiczny to 100% gotowanego moszczu winogronowego, który poddawany jest przez wiele lat siłom natury, leżakując w starych beczkach dębowych w skrajnych temperaturach (zima, lato) na poddaszu, co powoduje wytwarzanie się niezwykłych związków aromatycznych.
Składniki: ocet balsamiczny tradycyjny 55%, cukier, naturalna pektyna. Zawiera siarczyny.
Nie zawiera żadnych konserwantów ani barwników. Wysoka kwasowość oraz zawartość cukru gwarantują długą trwałość produktu.
Producent: Garuti, Emilia-Romania, Włochy
Waga netto: 120 g
Pasuje do: Dzięki swojemu intensywnemu aromatowi doskonale komponuje się z serem Parmigiano Reggiano, dojrzewającymi serami twardymi oraz serami pleśniowymi. Wyśmienita także z gotowanym mięsem, omletami, świeżymi truskawkami i lodami.
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w lodówce.


