1px altPromocje
Włoskie cytrony (cedrat) z Wybrzeża Amalfi,  1kg
Włoskie cytrony (cedrat) z Wybrzeża Amalfi, 1kg

15,00 zł

Cena regularna: 25,00 zł

Najniższa cena: 25,00 zł
Włoska cebula słodka czerwona Ramata di Montoro, 0,5kg
Włoska cebula słodka czerwona Ramata di Montoro, 0,5kg

10,00 zł

Cena regularna: 14,50 zł

Najniższa cena: 14,50 zł
szt.
Włoskie szparagi zielone, wiązka ok. 0,5 kg
Włoskie szparagi zielone, wiązka ok. 0,5 kg

15,00 zł

Cena regularna: 19,90 zł

Najniższa cena: 19,90 zł
szt.
Włoskie ciasteczka migdałowe miękkie pasticcini 100g - La Mole, Piemont
Włoskie ciasteczka migdałowe miękkie pasticcini 100g - La Mole, Piemont

9,00 zł

Cena regularna: 15,00 zł

Najniższa cena: 15,00 zł
szt.
Włoskie ciasteczka migdałowe miękkie z pistacjami, pasticcini 100g - La Mole, Piemont
Włoskie ciasteczka migdałowe miękkie z pistacjami, pasticcini 100g - La Mole, Piemont

9,00 zł

Cena regularna: 15,00 zł

Najniższa cena: 15,00 zł
szt.
Włoskie ciasteczka migdałowe o smaku pomarańczy Pasticcino Arancia 100 g - La Mole, Piemont
Włoskie ciasteczka migdałowe o smaku pomarańczy Pasticcino Arancia 100 g - La Mole, Piemont

9,00 zł

Cena regularna: 15,00 zł

Najniższa cena: 15,00 zł
szt.
Montepulciano d'Abruzzo DOC Mingazzini - wino czerwone wytrawne
Montepulciano d'Abruzzo DOC Mingazzini - wino czerwone wytrawne

46,75 zł

Cena regularna: 55,00 zł

Najniższa cena: 55,00 zł
szt.
Alcjone Sangiovese Superiore DOC Mingazzini - Wino czerwone wytrawne
Alcjone Sangiovese Superiore DOC Mingazzini - Wino czerwone wytrawne

46,75 zł

Cena regularna: 55,00 zł

Najniższa cena: 49,00 zł
szt.
Tajgete Sangiovese Superiore Riserva DOC Mingazzini - Wino czerwone wytrawne
Tajgete Sangiovese Superiore Riserva DOC Mingazzini - Wino czerwone wytrawne

75,65 zł

Cena regularna: 89,00 zł

Najniższa cena: 89,00 zł
szt.
Gjove Rubicone Sangiovese IGT Mingazzini - wino wytrawne czerwone bez dodatku siarczynów BIO
Gjove Rubicone Sangiovese IGT Mingazzini - wino wytrawne czerwone bez dodatku siarczynów BIO

58,65 zł

Cena regularna: 69,00 zł

Najniższa cena: 59,00 zł
szt.
Włoskie salami z dzika Salamino di Cinghiale , 250g - Segarelli, Umbria
Włoskie salami z dzika Salamino di Cinghiale , 250g - Segarelli, Umbria

27,13 zł

Cena regularna: 38,75 zł

Najniższa cena: 19,00 zł
szt.
Słonina sezonowana z truflami Lardo Tartufo, 200g - Gelli Salumi, Toskania
Słonina sezonowana z truflami Lardo Tartufo, 200g - Gelli Salumi, Toskania

17,50 zł

Cena regularna: 25,00 zł

Najniższa cena: 18,75 zł
szt.
1px altPaczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
1px altProducenci
1px alt

Wariacje kulinarne z sycylijskimi pastami warzywnymi Etna Sapori

Wariacje kulinarne z sycylijskimi pastami warzywnymi
Pasty warzywne Etna Sapori to wspaniałe przetwory z sycylijskich warzyw.
Całkowicie naturalne, bez sztucznych konserwantów, barwników. Bardzo uniwersalne w zastosowaniu - do smarowania pieczywa (kanapki wegańskie lub
jako podkład pod wędlinę czy ser), na grzanki, bruschette, do makaronów jako
pesto, zapiekanek warzywnych, mięsnych, makaronowych, do sałatek, mięsa,
ryb...
Szeroka gama smaków - pasta z karczochów, czerwonej cebulki, oliwek
(zielonych i czarnych), ostrej papryczki, bakłażanów, a także kilka
kompozycji - mieszanek z wielu warzyw na bazie suszonych pomidorów. Pełną
ofertę znajdziecie na naszej stronie:
-pasty-warzywne
Kilka propozycji zastosowania z naszego filmiku: Wariacje kulinarne z sycylijskimi pastami warzywnymi Etna Sapori
 
1. Grzanki z pastą warzywną i tartym parmezanem (Równie dobrze smakują na zimno bez zapiekania)
 
        
 
 
2. Zapiekane bakłażany. Kroimy fioletowe bakłażany w plasterki
(okrągłe, prostokąty, łódeczki - jak chcemy), smarujemy wybraną pastą,
kładziemy plasterek szynki np. San Daniele, pokrojoną w kostkę czerwoną słodką
cebulkę Tropea, prószymy tartym parmezanem i polewamy odrobiną oliwy z oliwek (nie
trzeba dużo, ponieważ pasty zawierają już olej). Pieczemy w piekarniku ok.
30 minut. Fioletowe sycylijskie bakłażany są bardzo delikatne, mają cienką
skórką i nie wymagają wstępnego podsmażania, dlatego to danie jest takie
szybkie i smaczne.
 
3. Makaron z pate’ - Na patelnię dajemy ugotowany al dente makaron,
podlewamy woda z gotowania dodajemy pastę i chwileczkę podsmażamy. Można
dodać siekana pietruszkę no i oczywiście tarty parmezan!
1px alt do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl