1px altProducenci
1px alt

Wariacje kulinarne z sycylijskimi pastami warzywnymi Etna Sapori

Wariacje kulinarne z sycylijskimi pastami warzywnymi
Pasty warzywne Etna Sapori to wspaniałe przetwory z sycylijskich warzyw.
Całkowicie naturalne, bez sztucznych konserwantów, barwników. Bardzo uniwersalne w zastosowaniu - do smarowania pieczywa (kanapki wegańskie lub
jako podkład pod wędlinę czy ser), na grzanki, bruschette, do makaronów jako
pesto, zapiekanek warzywnych, mięsnych, makaronowych, do sałatek, mięsa,
ryb...
Szeroka gama smaków - pasta z karczochów, czerwonej cebulki, oliwek
(zielonych i czarnych), ostrej papryczki, bakłażanów, a także kilka
kompozycji - mieszanek z wielu warzyw na bazie suszonych pomidorów. Pełną
ofertę znajdziecie na naszej stronie:
-pasty-warzywne
Kilka propozycji zastosowania z naszego filmiku: Wariacje kulinarne z sycylijskimi pastami warzywnymi Etna Sapori
 
1. Grzanki z pastą warzywną i tartym parmezanem (Równie dobrze smakują na zimno bez zapiekania)
 
        
 
 
2. Zapiekane bakłażany. Kroimy fioletowe bakłażany w plasterki
(okrągłe, prostokąty, łódeczki - jak chcemy), smarujemy wybraną pastą,
kładziemy plasterek szynki np. San Daniele, pokrojoną w kostkę czerwoną słodką
cebulkę Tropea, prószymy tartym parmezanem i polewamy odrobiną oliwy z oliwek (nie
trzeba dużo, ponieważ pasty zawierają już olej). Pieczemy w piekarniku ok.
30 minut. Fioletowe sycylijskie bakłażany są bardzo delikatne, mają cienką
skórką i nie wymagają wstępnego podsmażania, dlatego to danie jest takie
szybkie i smaczne.
 
3. Makaron z pate’ - Na patelnię dajemy ugotowany al dente makaron,
podlewamy woda z gotowania dodajemy pastę i chwileczkę podsmażamy. Można
dodać siekana pietruszkę no i oczywiście tarty parmezan!
1px alt do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl