1px altPromocje
Koper włoski - Fenkuł (Finocchio), 0,5kg
Koper włoski - Fenkuł (Finocchio), 0,5kg

9,00 zł

Cena regularna: 12,00 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Włoskie wino czerwone wytrawne Cabernet Franc  DOC 0,75L - Albafiorita; Friuli
Włoskie wino czerwone wytrawne Cabernet Franc DOC 0,75L - Albafiorita; Friuli

55,92 zł

Cena regularna: 69,90 zł

Najniższa cena: 69,90 zł
szt.
Włoskie wino czerwone wytrawne Merlot  DOC Friuli 0,75L - Albafiorita; Friuli
Włoskie wino czerwone wytrawne Merlot DOC Friuli 0,75L - Albafiorita; Friuli

108,00 zł

Cena regularna: 135,00 zł

Najniższa cena: 135,00 zł
szt.
Włoskie wino białe musujące półwytrawne Prosecco DOC Friuli Extra Dry -  Albafiorita
Włoskie wino białe musujące półwytrawne Prosecco DOC Friuli Extra Dry - Albafiorita

47,92 zł

Cena regularna: 59,90 zł

Najniższa cena: 59,90 zł
szt.
Włoskie wino białe wytrawne M'ama IGT Venezia Giulia BIO - Albafiorita; Friuli
Włoskie wino białe wytrawne M'ama IGT Venezia Giulia BIO - Albafiorita; Friuli

55,92 zł

Cena regularna: 69,90 zł

Najniższa cena: 69,90 zł
szt.
Mleko migdałowo-pistacjowe Latte Di Mandorla E Pistacchio 1 l - Condorelli, Sycylia
Mleko migdałowo-pistacjowe Latte Di Mandorla E Pistacchio 1 l - Condorelli, Sycylia

15,00 zł

Cena regularna: 19,90 zł

Najniższa cena: 19,90 zł
szt.
Mleko migdałowe Latte Di Mandorla Classico 1 l - Condorelli, Sycylia
Mleko migdałowe Latte Di Mandorla Classico 1 l - Condorelli, Sycylia

15,00 zł

Cena regularna: 19,90 zł

Najniższa cena: 19,90 zł
szt.
1px altPaczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
1px altProducenci
1px alt

Włoskie danie makaron z pesto pistacjowym i serem ricotta salata - szybkie i pyszne!

Włoskie danie makaron z pesto pistacjowym i serem ricotta salata - szybkie i pyszne!

Sycylia słynie z pistacji a kuchnia włoska z prostoty i subtelnego smaku. Ten prosty przepis to prawdziwa uczta dla podniebienia, którą można sobie sprawić dosłownie w kilkanaście minut. Wystarczy ugotować al dente dowolny włoski makaron, na przykład z naszej szerokiej gamy linii Etna Alberto Poiatti koniecznie zgodnie z czasem gotowania podanym na opakowaniu, odrobiną soli morskiej i sycylijskiej oliwy extra vergine, następnie odcedzić i wymieszać z pesto pistacjowym (70% pistacji) Alberto Poiatti w proporcjach 1 łyżka stołowa na osobę. Na koniec posypać świeżo startym,  lekko słonym serem sycylijskim z mleka krowiego ricotta salata i gotowe! :) Jeśli chodzi o wino, to w tym przypadku z uwagi na tłustość pistacji, doskonale sprawdzi się np. sycylijskie Grillo Coste a Preola BIO Gorghi Tondi.

Nic dodać, nic ująć. Po prostu Buon Appetito Amici!

1px alt do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl