Włoska oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 100% Italiano, puszka 2 l - Alberti, Liguria
Opis
Włoska oliwa z oliwek klasy extra vergine, wytwarzana wyłącznie z wyselekcjonowanych, najlepszej jakości włoskich oliwek.
Delikatna mieszanka jest wynikiem starannej selekcji wysokiej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, produkowanej z oliwek zbieranych wyłącznie na terytorium Włoch. 100% italiano.
Oliwa o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni, zarówno na zimno ja i na ciepło: do gotowania, duszenia, pieczenia, krótkotrwałego smażenia.
Skład:
Oliwa z oliwek pochodzenia włoskiego, z pierwszego tłoczenia o niskiej klasie kwasowości.
Po otwarciu przechowywać w zacienionym miejscu.
Producent: Alberti, Liguria, Italia
Waga netto: 2000 ml
Alberti to firma rodzinna, która od 30 lat dostarcza starannie wybrane, najwyższej jakości tradycyjne produkty z urokliwej włoskiej Ligurii. Dla założyciela firmy i marki Alberti – Remo Alberti, najważniejsza była i jest jakość składników, co stawia markę na czołowym miejscu nie tylko w Italii.
Odmiana włoskicj oliwek taggiasca to bardzo stara odmiana, niektórzy archeolodzy wskazują na obecność pierwszych drzew oliwnych w Ligurii już w 7 wieku przed nasza erą. Odmiana ta jest w tej chwili znana i ceniona na całym świecie. Aktualnie 98% oliwy z oliwek produkowanej w Ligurii pochodzi z odmiany taggiasca. Oliwki są niewielkich rozmiarów a charakteryzuje je bardzo łagodny i delikatny smak, przy zachowaniu pełni naturalnych aromatów migdałów i orzeszków piniowych. Ciekawostką jest bardzo długi okres zbioru oliwek taggiasca, sięgający aż późnej zimy.