Szynka wieprzowa dojrzewająca 6-8 miesięcy Coscia Suino 200 g - Segarelli Salumi, Umbria
Opis
Włoska szynka wieprzowa dojrzewająca 6-8 miesięcy Coscia Suino ma intensywny i lekko pikantny smak. To główne cechy, które plasują ją wśród renomowanych szynek typowych dla tego obszaru. Skosztuj jej z domowym chlebem jako klasyczną przekąskę, z focaccią, grzankami czy paluszkami chlebowymi. Ze względu na charakterystyczny aromat z pewnością sprawdzi się w połączeniu z świeżymi serami miękkimi. Pasuje do każdego rodzaju wina. Szynka i melon, szynka i mozzarella, szynka i figi należą do wielu klasycznych połączeń włoskiej kultury gastronomicznej. Czerwona lub biała, jędrna lub lekko falista, smak tej szynki zawsze będzie Cię zadawalał.
Stosowanie opakowań próżniowych do małych arcydzieł wędliniarskich marki Segarelli Salumi pozwala na zachowanie ich smaku i zapachu na przestrzeni czasu oraz zapobiega przed nadmiernym wysuszaniem. Ponadto wychodząc naprzeciw potrzebom coraz bardziej wymagającego rynku, ich produkty są całkowicie bezglutenowe.
Umbria nazywana jest Zielonym Sercem Włoch. Wszystko za sprawą malowniczej natury. Zlokalizowana w centrum Włoch, graniczy z Toskanią. Jej stolicą jest Perugia, znana ze swojej starożytnej architektury. Ze względu na swój charakter, Umbrię pokochają miłośnicy pieszych wycieczek czy wypraw górskich. Z pewnością przypadnie do gustu i tym, którzy szukają nowych smaków. Słynie z najlepszej pod słońcem oliwy z oliwek, trufli, pancetty oraz aromatycznego wina.
Uwaga! Standardowo wędliny wysyłamy w kawałku. Istnieje możliwość pokrojenia na krajalnicy - prosimy wówczas o stosowny komentarz przy zamówieniu! Uwaga! Dodatkowo sugerujemy zakup wkładu chłodzącego do transportu aby produkty przyjechały w idealnym stanie świeżości. Zalecamy 1 wkład chłodzący na ok. 1 kg świeżego produktu. Produkty świeże wysyłamy wyłącznie od poniedziałku do czwartku. Jest możliwość wysłania w piątek, jednak wyłącznie przy opcji dostawy Paczkomat Na Sobotę.
Waga netto: 200 g
Data ważności: podana na opakowaniu
Producent: Segarelli Salumi, Umbria
Przechowywać w lodówce.


