KUPUJ TYLKO ORYGINALNE WŁOSKIE MAKARONY Z WŁOSKIEJ PSZENICY DURUM!
Alberto Poiatti to gwarancja 100% sycylijskiego, czystego ziarna pszenicy najwyższej jakości!
Alberto Poiatti to sycylijski producent makaronów, mąki, kaszy oraz dodatków do makaronów takich jak: pesta, sosy, pomidory. To wielopokoleniowa firma rodzinna z tradycjami sięgającymi 1926 roku.
To co wyróżnia firmę Alberto Poiatti na tle innych producentów makaronów to fakt używania wyłącznie włoskiego a dokładnie sycylijskiego ziarna twardej pszenicy durum, co jest potwierdzone oficjalnie ka każdym opakowaniu. Firma nigdy nie importowała ani nie importuje ziarna pszenicy z żadnego innego kraju, jak to jest w przypadku wielu firm z Włoch północnych. To daje gwarancję wyrobów najwyższej jakości, bez jakichkolwiek zanieczyszczeń. Co więcej połączenie tradycji, dbałości o środowisko naturalne z nowoczesnymi metodami produkcyjnymi, pozwala wytwarzać makarony nie tylko o przeróżnych, fantazyjnych kształtach, ale również o wysokiej zawartości białka oraz najwyższej jakości glutenu. Dodatkowo lokalizacja fabryki w bliskim sąsiedztwie wulkanu Etna, skłoniła firmę do używania wody źródlanej z Etny do makaronu z linii produktowej „Etna”. Linia ta oferuje najwyższej jakości makarony produkowane na tradycyjnej matrycy z brązu, która sprawia, że powierzchnia makaronu jest porowata (co widać gołym okiem), zwiększając w ten sposób zdolność do idealnego przylegania sosów i pest. W ofercie Alberto Poiatti znajdziecie aż 4 linie produktowe makaronów: „Alberto Poiatti”, głównie w 1 kg opakowaniach, „Etna” w opakowaniach 500 gr na wodzie źródlanej i matrycy z brązu, ekskluzywna linia finezyjnych formatów „Le Speciali” oraz rozwijająca się nowa linia makaronów pełnoziarnistych „Integrali”. Producent oferuje również pomidory w puszkach, passaty, gotowe sosy do makaronów oraz pesta, w tym wyjątkowe pistacjowe o zawartości pistacji 70% oraz czarne z atramentem mątwy „nero di seppia”. Ciekawym produktem jest również tradycyjna kaszka cous cous oraz selekcja 3 podstawowych mąk: typ 00 do pizzy, smola do makaronu i manitoba do pieczywa.
WŁOSKIE MAKARONY ALBERTO POIATTI Z SYCYLII – TO JAKOŚĆ, KTÓREJ MOŻESZ ZAUFAĆ!