Ser owczy Pecorino Toscano DOP ok. 280 g - Manciano, Toskania
Opis
Toskański ser owczy Pecorino Toscano DOP. Wspaniały naturalny półtwardy ser z owczego mleka o słodkim, delikatnym a zarazem wyrazistym smaku, przywołującym zapach toskańskich pastwisk. Dojrzewa minimum 20 dni, posiada certyfikat DOP.
Doskonały na deski serów i do czerwonego wina. Sery pecorino Manciano to autentyczny smak Toskanii w każdym kawałku, to najwyższej jakości mleko owcze, dostarczane przez lokalnych farmerów i kontrolowane w nowoczesnym laboratorium konsorcjum. To również kwintesencja pięknych krajobrazów i dzikiej przyrody rezerwatu Maremma, nazywanego ostatnim dzikim kawałkiem włoskiego wybrzeża.
Skład: włoskie mleko owcze pasteryzowane, podpuszczka, sól, wyselekcjonowane macierzyste bakterie kwasu mlekowego. Skórka niejadalna, zabezpieczona natamacyną E235.
Waga netto: ok. 300g
Producent: Caseificcio Manciano, Toskania Italia
Przechowywanie: w lodówce, w temp. 0-4 °C
Cena za jeden kawałek wykrojonego i oryginalnie zapakowanego próżniowo sera o wadze ok. 300 g.
Uwaga! Sery są oryginalnie zapakowane próżniowo przez producenta w kawałkach 220 - 500 gr. Konieczne jest zamówienie dodatkowo wkładu chłodzącego - rekomendowany 1 wkład na ilość do 1kg sera. Produkty świeże wysyłamy wyłącznie od poniedziałku do czwartku. Jest możliwość wysłania w piątek, jednak wyłącznie przy opcji dostawy Paczkomat Na Sobotę.


