Salami pikantne Salame Granfetta Piccante 200 G- Segarelli Salumi, Umbria
Opis
Włoskie salami wieprzowe pikantne Salame Granfetta Piccante (w stylu Ventricina) o grubym przekroju powstaje z boczków wieprzowych i łopatki, grubo zmielonej, a następnie doprawione naturalnymi ziołami i papryczką chili.
Rezultatem jest salami, które po osiągnięciu okresu dojrzewania wynoszącego 45 - 60 dni objawia się po przekrojeniu intensywnym czerwonym plasterkiem. Główną cechą tego pysznego produktu jest intensywny i szczególnie ostry smak. Dzięki temu dobrze komponuje się z lekkimi, niezbyt treściwymi winami czerwonymi, z domowym pieczywem lub grzankami oraz ze świeżymi, miękkimi serami.
Jest to umbryjski odpowiednik salami Ventricina czy też kalabryjskiej spłaszczonej Spianata Piccante Calabrese.
Ponadto wychodząc naprzeciw potrzebom coraz bardziej wymagającego rynku, ich produkty są całkowicie bezglutenowe.
Waga netto: 200 g
Data ważności: podana na opakowaniu
Producent: Segarelli Salumi, Umbria
Przechowywać w lodówce.
Uwaga! Standardowo wędliny wysyłamy w kawałku. Istnieje możliwość pokrojenia na krajalnicy - prosimy wówczas o stosowny komentarz przy zamówieniu! Uwaga! Dodatkowo sugerujemy zakup wkładu chłodzącego do transportu aby produkty przyjechały w idealnym stanie świeżości. Zalecamy 1 wkład chłodzący na ok. 1 kg świeżego produktu. Produkty świeże wysyłamy wyłącznie od poniedziałku do czwartku. Jest możliwość wysłania w piątek, jednak wyłącznie przy opcji dostawy Paczkomat Na Sobotę.


