Salami z dzika - Salame di Cinghiale ok. 300 g - Segarelli, Umbria
Opis
Włoskie salami z mięsa z dzika. Długo dojrzewające, aromatyczne, o wyrazistym smaku.
Ta specjalność jest typowa dla regionalnych obszarów górskich, gdzie często odstrzeliwano dziki w celu obrony plonów, a ich mięso mieszano z mięsem wieprzowym, aby uzyskać chudsze i bardziej wyraziste salami. Głównymi składnikami tego produktu są najchudsze części dzika, boczek wieprzowy i łopatki.
Salami średnio rozdrobnione nadziewane są osłonkami z naturalnego kolagenu i sezonowane przez około 30-45 dni.
Świetny balans delikatnego wieprzowiny i intensywnego smaku dziczyzny.
Producent: Segarelli, Umbria, Italia
Cena za 250 g.
Uwaga! Standardowo wędliny wysyłamy w kawałku. Istnieje możliwość pokrojenia na krajalnicy - prosimy wówczas o stosowny komentarz przy zamówieniu! Uwaga! Dodatkowo sugerujemy zakup wkładu chłodzącego do transportu aby produkty przyjechały w idealnym stanie świeżości. Zalecamy 1 wkład chłodzący na ok. 1 kg świeżego produktu. Produkty świeże wysyłamy wyłącznie od poniedziałku do czwartku. Jest możliwość wysłania w piątek, jednak wyłącznie przy opcji dostawy Paczkomat Na Sobotę.


