Pesto bazyliowe Genovese Bio DOP, 170 gr - Alberti, Liguria
Opis
Włoskie pesto bazyliowe Genovese Biologico Alberti to produkt premium z rodzinnej włoskiej firmy. Opiera się na starożytnej i klasycznej liguryjskiej recepturze , z genueńską bazylią DOP , oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia , parmezanem , serem pecorino i czosnkiem . Wszystkie produkty wchodzące w skałd pesto posiadają certyfikat BIO.
Jest to produkt niepasteryzowany , który zachowuje nienaruszone wszystkie właściwości organoleptyczne typowego domowego pesto.
To linia przeznaczona dla dla smakoszy i koneserów naturalnych produktów ekologicznych..
Produkt bezglutenowy.
Skład:
Oliwa extra vergine (36%),bazylia genueńska DOP (32%), orzechy nerkowca, sól, ser Grana Padano DOP (mleko krowie, sól, podpuszczka, lizozym jaja), orzeszki piniowe, Pecorino Romano DOP (mleko owcze, sól, podpuszczka), czosnek, przeciwutleniacz E300 (kwas askorbinowy - wit. C), regulator kwasowości: E330 (kwasek cytrynowy).
Tabela żywieniowa (100 g produktu):
Energia 1850Kj / 448Kcal
Tłuszcz 44 g
W tym nasycony 9,5 g
Węglowodany 3,5 g
W tym cukry 1,3 g
Białko 9 g
Sól 2,5 g
Po otwarciu pokryć olejem, przechowywać w temperaturze +4°C i zużyć w ciągu 7 dni.
Producent: Alberti, Liguria, Italia
Waga netto: 170 g
Alberti to firma rodzinna, która od 30 lat dostarcza starannie wybrane, najwyższej jakości tradycyjne produkty z urokliwej włoskiej Ligurii. Dla założyciela firmy i marki Alberti – Remo Alberti, najważniejsza była i jest jakość składników, co stawia markę na czołowym miejscu nie tylko w Italii.