Ser miękki Garibaldino Nero w skórce z czarnym pieprzem 100 g - Caseificio Mazara, Sycylia
Opis
Włoski ser miękki z mleka mieszanego owczego i krowiego, ze skórką z czarnym, mielonym pieprzem, z małej, rodzinnej firmy sycylijskiej. To prawdziwy rarytas sztuki serowarskiej, wytwarzany z pasją od pokoleń, wyłącznie z rodzimego mleka, z własnej zagrody. Dodatek czarnego pieprzu w skórce nadaje serowi delikatnej pikanterii, świetnie harmonizując się z delikatnym środkiem naturalnego sera typu primo sale.
Skład: mleko pasteryzowane, mleko owcze/kozie pasteryzowane, podpuszczka, czarna skórka z dodatkiem pieprzu, sól, fermenty mleczarskie.
Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia: 1474 KJ/352 Kcal
Tłuszcz: 27.99 g w tym tłuszcze nasycone: 12.21 g
Węglowodany: 3.97 g w tym cukry: 0.9 g
Białko: 21.3 g
Sól: 2.37 g
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +6°C.
Producent: Caseificio Mazara, Sycylia
Uwaga! Sery są oryginalnie zapakowane próżniowo przez producenta w kawałkach 220 - 500 g. Konieczne jest zamówienie dodatkowo wkładu chłodzącego - rekomendowany 1 wkład na ilość do 1kg sera. Produkty świeże wysyłamy wyłącznie od poniedziałku do czwartku. Jest możliwość wysłania w piątek, jednak wyłącznie przy opcji dostawy Paczkomat Na Sobotę.


