Ser owczy bez laktozy Pecorino Senza Lattosio ok. 300 g - Manciano, Toskania
Opis
Włoski ser owczy bez laktozy Pecorino Senza Lattosio odpowiedni dla wszystkich osób, które nie tolerują laktozy, głównego cukru zawartego w mleku. W przeciwieństwie do tradycyjnego produktu, do mleka przeznaczonego do produkcji Pecorino bez laktozy dodawany jest enzym laktaza, który potrafi rozłożyć laktozę na dwa składniki, glukozę i galaktozę, dzięki czemu cukry mleczne stają się bardziej strawne.
Skład: pasteryzowane mleko owcze bez laktozy, sól, podpuszczka, wybrane fermenty mlekowe.
Laktoza poniżej 0,1 g/100 g
Temperatura przechowywania: 6-8°C
Waga netto: ok. 300 g
Producent: Manciano, Toskania
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia: 1678 kJ/405 kcal
Tłuszcz: 35 g w tym tłuszcze nasycone: 24 g
Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g
Białko: 23 g
Sól: 1,1 g
Błonnik: 5,8 g
Witamina A: 330 μg (41%VNR*)
Wapń: 764 mg (96%VNR*)
Uwaga! Sery są oryginalnie zapakowane próżniowo przez producenta w kawałkach 220 - 500 gr. Konieczne jest zamówienie dodatkowo wkładu chłodzącego - rekomendowany 1 wkład na ilość do 1kg sera. Produkty świeże wysyłamy wyłącznie od poniedziałku do czwartku. Jest możliwość wysłania w piątek, jednak wyłącznie przy opcji dostawy Paczkomat Na Sobotę.


