Włoskie pesto z czosnku i kopru włoskiego, 190g - Etna Sapori, Sycylia
Opis
Sycylijskie pesto z czosnku i kopru. Zachowuje korzystne działanie czosnku, takie jak obniżenie ciśnienia krwi, wzmocnienie układu odpornościowego, obniżenie poziomu cholesterolu, ale nie pozostawia nieprzyjemnego zapachu.
Dziki koper włoski jest typowym składnikiem kuchni sycylijskiej pochodzący ze słonecznej Etny, który do dnia dzisiejszego jest zbierany ręcznie.
Dzięki wyjątkowemu i zdecydowanemu smakowi pesto jest gotowe do użycia zaraz po otwarciu słoiczka. Można go stosować głównie do grzanek, kanapek, pieczywa, idealnie nadaje się do przyprawiania dodatków i drugich dań.
Pesto di aglio e finocchietto.
Skład: czosnek, dziki koper włoski, pomidor, bułka tarta, olej słonecznikowy. Zawiera gluten.
Producent: Etna Sapori, Sycylia, Italia
Waga netto: 190 g
Proces przetwarzania i produkcji past warzywnych odbywa się w całości ręcznie, od przygotowania różnych kremów po pakowanie, pasteryzację i etykietowanie. Bez użycia konserwantów, barwników i innych zbędnych sztucznych dodatków – produkty Etna Sapori pozwolą Ci delektować się prawdziwymi, oryginalnymi smakami Sycylii. Gotowe do użycia dają możliwość szybkiego i łatwego wprowadzenia smaków sycylijskiej tradycji kulinarnej na Twój stół.