Tradycyjny ocet balsamiczny z Modeny, condimento 12 lat 40 ml - Garuti, Emilia-Romania
Opis
Tradycyjny ocet balsamiczny z Modeny DOP to 100% gotowanego moszczu winogronowego, który poddawany jest przez min. 12 lat siłom natury, leżakując w starych beczkach dębowych w skrajnych temperaturach (zima, lato) na poddaszu, co powoduje wytwarzanie się niezwykłych związków aromatycznych. W tym wydaniu jako condimento nie posiada oficjalnego certyfikatu Konsorcjum Octu Balsamicznego z Modeny, przez co jest wersją bardziej ekonomiczną, nie różniącą się jednak niczym w smaku od octu certyfikowanego., jest to dokładnie ten sam produkt. Zapakowany w eleganckim bordowym pudełku kartonowym, umieszczony w smukłej, ekskluzywnej buteleczce.
Doznania smakowe po spożyciu 1 kropli tego skondensowanego nektaru są niezwykłe, wręcz trudne do opisania. A połączenie z najwyższej jakości serem parmigiano reggiano 30 m-cy to prawdziwe niebo w gębie.
Składniki: 100% moszcz winogronowy
Producent: Garuti, Emilia-Romania, Włochy
Pojemność: 40 ml
Pasuje do: Doskonały do dań na ciepło, takich jak mięso, omlety i makarony. Również do świeżych i gotowanych warzyw.


