Włoskie ciasteczka Cantuccini z cytryną i imbirem 150 g - Scapigliati, Toskania
Opis
Cantucci to tradycyjne ciasteczka z Toskanii. Inaczej biscotti di Prato. To chrupiące twarde i suche ciasteczka w klasycznej wersji z posiekanymi migdałami. W tej wersji zamiast migdałów znajdziesz aromatyczną skórkę cytryny i słodko-pikantne kawałki kandyzowanego imbiru. Niebagatelne połączenie smaków.
Ciasto na cantuccini jest wyrabiane, formowane w podłużne wałki i pieczone. Po upieczeniu wałki są krojone na plasterki i ponownie pieczone w piekarniku. To właśnie dlatego są takie chrupkie i trwałe.
Aby je odrobinę zmiękczyć i wydobyć pełnie aromatów tradycyjnie zanurza się je w kieliszku toskańskiego deserowego wina Vin Santo lub w filiżance kawy.
Skład: mąka pszenna, cukier, imbir kandyzowany 10% (imbir, cukier), skórka cytrynowa kandyzowana 10% (skórka cytrynowa, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, koncentrat soku z cytryny), jajka, masło, żółtka jaj, miód, sól, substancja spulchniająca: węglan amonu, naturalne aromaty.
Alergeny:
Może zawierać śladowe ilości soi, selera, orzechów i innych owoców.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga netto: 150 g
Producent: Scapigliati, Toskania
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia: 1688 KJ/399 Kcal
Tłuszcz: 6.4 g w tym tłuszcze nasycone: 3.9 g
Węglowodany: 77 g w tym cukry: 42 g
Białko: 6.9 g
Sól: 0.3 g